ONZE CREATIES

Wierook is momenteel een prominente plaats aan het verwerven in de westerse levenskunst. Met zijn verfijnde culturele erfgoed, brengt wierook een poëtische perceptie van de wereld over die we opnieuw moeten aanleren, zoals de delicate handeling van het inademen van een parfum.

Als de zandloper ons herinnert aan de tijd die verloopt en die ons als zandkorrels door de vingers glipt, dan schenkt de rook die opwelt uit het wierookvat deze terug aan een onthaaste tijdelijkheid in de ruimte. De tijd van de zandloper is een wedloop, een wedloop tegen de tijd; die van de wierook is een dans, een dans die zijn tijd neemt. Zijn kunst is traagheid. Terwijl het parfum van de wierook, die de zintuigen doordringt, herinneringen, beelden en dromen tot leven roept.

Het is in rituelen en liturgieën dat wierook, in het ritme waarin hij opbrandt, gehuld in zijn geurende nevel, getuigenis wordt van de diepste en meest respectvolle verering, ‘voedsel der goden’: een sacrale band tussen verleden en toekomst, tussen het zichtbare en het onzichtbare, het tijdelijke en het oneindige. In deze gedilateerde tijd vinden lichaam en geest elkaar. Alsof ze naar de wierook luisteren.

Insensum produceert aromatische wierook volgens eeuwenoude Byzantijnse methodes. De kwaliteit van de wierook is aanzienlijk verbeterd in de loop van de laatste 20 jaar dankzij voortdurende verbeteringen in het vervaardigingsproces. Daarnaast zorgt de bewuste en consistente keuze om alleen duurzame grondstoffen te gebruiken ervoor dat de wierook van Insensum eenduidig de fascinerende link oproept tussen de schoonheid van de natuur en de diepten van het sacrale.

Na een eerste jarenlange periode van creatie en ontwikkeling in het benedictijnerklooster van Chevetogne (België), heeft Insensum in het voorjaar van 2023 een nieuwe plaats gevonden in La Rivelaine, een historische vierkantshoeve in het hart van Waals-Brabant, waar de waarden van duurzame transitie en verbondenheid met het leven dagelijks worden gevierd en geleefd.

De zuiverheid van de geuren, speciaal ontwikkeld door de parfumingenieurs van Charabot (Groupe Robertet, Grasse), en de stabiliteit van het geurenpalet gedurende het hele verbrandingsproces, maken deze wierook zeer gewaardeerd voor zowel liturgisch als privégebruik.

Nieuwe productlijnen zullen binnenkort worden gelanceerd. Deze omvatten geurkaarsen, parfumverspreiders (capilla en spray) en zepen in tablet- en vloeibare vorm.

De verschillende soorten wierook van Insensum kunnen worden ingedeeld in vier geurcategorieën: bloemig, fruitig, kruidig en houtachtig.

Naast de naam van de geur, heeft elke wierook ook zijn eigen naam. Sinds het begin van de productie, is alle wierook genaamd naar een heilige, een klooster of een heiligdom dat belangrijk is voor het christelijk Oosten.

De namen van de wierook van het nieuwe assortiment, gestart in 2015, verwijzen naar een breder scala aan bijbelse en symbolische namen.

Om de wierook te branden, d.w.z. om de wierookkorrels te smelten en de geur vrij te laten komen, worden meestal kleine ronde en platte kooltjes gebruikt die speciaal voor dit doel gemaakt zijn. Een kooltje moet worden aangestoken met een vlam totdat het roodgloeiend is, waarna het in een wierookvat wordt geplaatst. Vervolgens worden er met behulp van een lepeltje of een pincet een paar korrels wierook op de houtskool gelegd. 

Er zijn ook andere soorten wierookbranders op de markt. Binnenkort is er een wierookbrander verkrijgbaar die speciaal voor Insensum is ontwikkeld.

“Incense & Fragrance” is een vereniging zonder winstoogmerk. Haar doelstelling is het bestuderen, ontwikkelen en promoten van het verfijnde, interculturele en religieuze erfgoed van de wereld van de geur. Wierook heeft een unieke plaats in het hart van dit erfgoed.

De vereniging bestaat uit een kleine monniksgemeenschap in oprichting binnen de Benedictijner Orde, gewijd aan ontmoeting en dialoog. Wierook, het symbool bij uitstek van de sacrale dimensie van elke ontmoeting, of deze nu plaats heeft tussen mensen of tussen de mens en God, is een instrument bij uitstek om door te dringen in de mystieke wereld van zelfoverstijging door middel van ontmoeting en dialoog.

De gemeenschap probeert in haar levensonderhoud te voorzien en haar doelstellingen te verwezenlijken dankzij de verkoop van de wierook die zij maakt en de steun van haar donateurs.

CONTACT OPNEMEN

Email: info@insensum.com

Siège sociale: ASBL Incense & Fragrance, Rue Rivelaine 42/7, B-1428 Lillois, TVA: BE 0780.765.272
Email: info@ifpoetics.com, Tel: + 32 494 351199, IBAN: BE 35 9734 2440 4437

Doneren: paypal.me/insensum

INSENSUM
Copyright © 2023

0
    0
    Uw winkelwagen
    Votre panier est vide